Un vídeo al mes

ca.alt es gb

Gener 2016

Primer vídeo d’una sèrie introductòria sobre l’ús de cavalls i mules en una granja. L’agricultor Donn Hewes descriu la seva motivació, els usos dels cavalls i mules, algunes consideracions per a la posada en marxa, les necessitats de capital i més:

Desembre 2015

Tràiler del documental Anima Mundi – Permaculture, Peak Oil, Climate Change, Gaia theory del director Peter Charles Downey:

Novembre 2015

Breu introducció sobre la silvicultura. Les imatges, del 1979, provenen del British Colombia Forest Service:

Octubre 2015

Cobertura informativa de la NBC Nightly News de la decisió de l’OPEP de reduir les exportacions de petroli als Estats Units juntament amb altres nacions. Reportat per John Chancellor en la nit d’octubre, 17 de 1973:

Setembre 2015

Curt vídeo sobre el 15è element de la taula periòdica dels elements: Fòsfor. El vídeo revisa la seva importància biològica, agricultura i indústria i la paradoxa de la seva utilització:

Agost 2015

Antic documental sobre les tècniques clàssiques utilitzades en l’extracció de petroli i gas:

Juliol 2015

Breu video produït com a part d’un projecte acadèmic dins de l’asignatura “Principis d’Ecologia”. Vulnerabilitats de l’agricultura industrialitzada en un món que continua canviant:

Juny 2015

Una conferència de TEDx sobre l’impacte medi ambiental de l’extracció de terres bituminoses a Alberta (Canadà) per part del fotògraf Garth Lenz:

Maig 2015

Un vídeo molt curtet sobre un altre lligam entre extracció de combustibles fòssils i canvi climàtic. La desforestació total d’una gran àrea pel desenvolupament de jaciments de gas i petroli impacta en els fluxos d’aigua i CO2 entre el terra i l’atmosfera, reduint la resiliència del ecosistema al canvi climàtic. (Article original publicat a la revista Science):

Abril 2015

Sobre la crisis al Yemen. Una noticia de l’agència de notícies AFP del 2010: “El Banc Mundial ha predit que les reserves de petroli i gas cauran aquest any i que desapareixeran completament cap el 2017 quan els suministres s’esgotin“.

Març 2015

Vídeo produït pel California Academy of Sciences en el que es descriuen activitats (locals i globals) sistemàtiques de la nostra societat que redueixen la biodiversitat:

Febrer 2015

Vídeo produït pel Post Carbon Institute per a promocionar el llibre Energy: Overdevelopment and the Delusion of Endless Growth. Aquest foto llibre ha estat editat per George Wuerthner, fotògraf, escriptor, ecologista i director de la Deep Ecology Foundation:

Gener 2015

Vídeo produït pel Post Carbon Institute. En el vídeo es visualitza l’expansió durant el periode 2003-2013 dels quasi 85.000 pous per a fracking existents en els Estats Units:

Decembre 2014

Vídeo produït per National Geographic en el 2010 per a recordar que ja hem arribat als 7.000.000.000 d’humans al planeta:

Novembre 2014

Vídeo produït per National Public Radio, amb una interesant visualització de l’evolució temporal del número de naixements i morts de la espècie humana:

Octubre 2014

Vídeo produït per Good Magazine que recull algunes de les estadístiques sobre els usos de l’aigua l’any 2008: “Siguis qui siguis, visquis on visquis, l’aigua és el líquid de la vida“:

Setembre 2014

Vídeo produït per Gwen Pepin del Westside Writing Project (WWP). Gwen Pepin i Richard Marion, estudiants del WWP, parlen dels Food Deserts a la ciutat de Chicago. Els Food Deserts son àrees, rurals i urbanes, on no es poden comprar alimentsfrescos:

Agost 2014

Vídeo produït per l’Association for the Study of Peak Oil (ASPO) Australia. Anàlisi interessant, que recorda que “L’Edat de Pedra no es va acabar per manca de pedra, i l’Edat de Petroli acabarà molt abans que el món es quedi sense petroli” (Xeic Ahmed Zaki Yamani, 2003):

Juliol 2014

Vídeo produït pel Post Carbon Institute on s’explica el creixement dels darrers dos-cents anys en 300 segons:

Juny 2014

Vídeo produït per Community Research Connections amb un breu llistat dels conceptes fonamentals del decreixement i que emfatitza la importància de les cooperatives. Es basa en l’article de Daly H., 2011: Growth, Debt and the Global Bank, Ecological Economics, 72, 5-8:

Maig 2014

Vídeo produït per Peak Oil and Economic Contraction (POAEC). Són quinze minuts d’una expliació plena d’interesants exemples:

Abril 2014

Extracte del film Earth Days (2009) de Roger Stone. En aquest fragment, Dennis L. Meadows (autor de The Limits to Growth) explica el creixement exponencial, l’excés de població i el colapse: